Z opowieści mojej mamy wynika, że gdy byłam mała kaszką manną z jagodami ozdobiłam kuchenna ścianę. Zdecydowanie nie było to moje ulubione danie, nie i kropka. Po wielu latach podjęłam próbę zaprzyjaźnienia się z kaszą i wiecie co... uwielbiam.
November 20, 2017
November 18, 2017
Sałatka ze szpinakiem baby z grzankami
Szpinak, niegdyś źle przyrządzony był zmorą dzieciństwa, obecnie stanowi rewelacyjny dodatek do sałatek, kanapek, sosów...
Warto przekonać się do szpinaku, biorąc po uwagę jego niską kaloryczność (23 kcal w 100g), dużą zawartość żelaza (2,7 mg w 100g), oraz jego zdrowotne
właściwości.
Roślina ta; wspomaga naszą odporność za sprawą dużej zawartości kwasu foliowego, żelaza, magnezu, reguluje odkładanie się tłuszczu w organizmie, zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych. To tylko niektóre cenne właściwości szpinaku, dlatego zachęcam do włączenia zielonych liści w Waszą codzienną dietę.
Poniżej moja propozycja jak w bardzo prosty sposób, przygotować pożywne śniadanie z wykorzystaniem szpinaku baby.
November 17, 2017
November 16, 2017
Ciastka owsiane z bakaliami
Ciasteczkowy
Potwór czasem budzi się w każdym z nas. Sam zapach piekących się
ciasteczek przyprawia o zawrót głowy, czas oczekiwania dłuży się w
nieskończoność. Przedstawiam wam wyjątkowy przepis na ciasteczka owsiane
przekazany pocztą pantoflową. Mam nadzieję, że wam również przypadną do
gustu :) Przepis wypróbowany zarówno w piekarniku elektrycznym jak i
gazowym.
Subscribe to:
Posts (Atom)