Pyszne,
kruche, aromatyczne ciasteczka czekoladowo pomarańczowe. W trakcie
pieczenia dom wypełnia aromat czekolady i soczystej pomarańczy. Polecam
serdecznie wszystkim łasuchom, ciasteczka są bardzo chrupiące i
intensywne w smaku.
Delicious, aromatic orange - chocolate cookies. During baking at the house fills the aroma of chocolate and juicy oranges. I would like to warmly welcome all the guests, the cookies are very crispy and intense in taste.
Składniki / Ingredients
250 g mąki pszennej / 250 g wheat flour
100 g cukru pudru / 100 g powdered sugar
130 g masła / 130 g butter
2 łyżki kakao / 2 spoon coco
otarta skórka z jednej pomarańczy / sprinkle orange peel from 1 orange
1 jajko / 1 egg
1 łyżeczka proszku do pieczenia / 1 tea spoon of baking powder
szczypta soli / pinch of salt
Na
stolnicę lub do miski wsypujemy mąkę, sól, proszek do pieczenia,
posiekane masło, jajko, cukier puder. Całość zagniatamy rękami.
Gdy ciasto zacznie się kleić, dzielimy je na 2 części. 1 jajko / 1 egg
1 łyżeczka proszku do pieczenia / 1 tea spoon of baking powder
szczypta soli / pinch of salt
Do jasnej części dodajemy otarta skórkę z pomarańczy, zagniatamy i odstawiamy owinięte w folię do lodówki na 1h.
Do drugiej części dodajemy kakao, zagniatamy i odstawiamy owinięte w folię do lodówki na 1h.
Add flour, salt, baking powder, chopped butter, egg, powdered sugar to the table or to the bowl. Knead the whole thing with hands.
When the dough starts to stick, divide it into 2 parts.
Add the crushed orange peel, knead and leave the wrapped in foil in the fridge for 1 hour.
For the second part add cocoa, knead and put wrapped in foil in the fridge for 1h.
Po godzinie rozwałkowujemy obie części, podsypując blat odrobiną mąki.
Z obu mas wycinamy duże ciastka i małe ciastka. Do środka dużych po wycięciu mniejszego przekładamy mniejszy element drugiego smaku.
Dwukolorowe ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w temperaturze 180 stopni.
After an hour roll out both parts, filling the top with a little flour. Both cut out large cakes and small cakes.
To the large center after the smaller cut, put a smaller element of the second taste. Two-color biscuits placed on a baking sheet. Bake for about 12 minutes at 180 degrees.
Pysznie!
ReplyDelete